Шестима души, сред които и президентът на ПФК „Рилски спортист"-Самоков Юри Галев задържа полицията заради инцидент в курорта Боровец. Освен Галев в ареста попадна синът му и четирима от хората, пребили двама охранители на лифта, които отказали да пуснат Галев-младши да се вози без пари.

Заради бездействието на полицията по случая министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е назначил проверка в РПУ-Самоков и в Областната дирекция на полицията в София. Тя е възложена на главния секретар на МВР Калин Георгиев.

„На мен ми омръзна да ходя до Самоков, без да карам ски, защото не съм скиор. Фактът, че главният секретар на МВР за три месеца три пъти ходи до Самоков е показателен, че нещо в дирекциите в това районно не се случва така, както трябва. Той и синът му, и още четири души, които са участвали в хулиганската проява. Проблемът е, че трябваше да бъдат задържани веднага, на секундата след като са го направили”, добави Калин Георгиев.

Вътрешният министър коментира, че според него с бездействието си полицаите в Самоков са допринесли за създаване на безнаказаност за подобни хора, които смятат, че всичко е тяхно и всичко им е позволено.

Президентът на футболен клуб „Рилски спортист"-Самоков Юри Галев, синът му Юри и още 7 души пребиха в събота през нощта двама охранители в Боровец. Причината за побоя е, че гардовете на лифта отказала на сина на Галев да се вози безплатно на лифта. Пострадалите охранители са подали жалба в полицията и в момента се лекуват в болницата в Самоков.