Шефът на съдиите Костадин Костадинов отговори на нападките на треньора на Сливен Драголюб Симонович, който по документи се води спортен директор на клуба. Според сърбина Костадинов е виновен за загубата с 1:2 от Пирин, за което получи и наказание.

„Не може един сръбски тарикат да дава оценки за работата ми. Ако президентът на БФС и Изпълкомът преценят, че не се справям, изчезвам на секундата. Няма никакъв проблем да ги освободя от присъствието си. Нито съм се молил да ме сложат на поста, нито ще се моля да ме оставят”, категоричен беше съдийският шеф пред bgreferee.org.

Костадинов разкри, че днес заедно с членовете на Съдийската комисия е изгледал два диска със ситуации от мача Пирин – Сливен. Официална жалба срещу варненския съдия Радослав Станев, който ръководи двубоя в Благоевград, не е постъпвала в БФС, но сливналии са предоставили запис на положенията, в които според тях са ощетени. Другият диск е бил изискан от ръководството на Пирин. „Реферът Радослав Станев наистина допуска някои грешки, но те са малки и не влияят на играта и резултата. Не видях нищо, с което да ги е ощетил”, добави Костадинов.

Той потвърди, че Симонович му се е обаждал ден преди да бъдат направени съдийските назначения за втория кръг с искане мачът в Благоевград да бъде ръководен от утвърден съдия. „ Не казва обаче цялата истина. Пропуска една подробност – поиска

 от мен реферът Х да свири двубоя. На следващия ден като видя, че сме дали наряда на друг арбитър, пак ми се обади. Започна да ми обяснява, че с Лечков са сменили предишния шеф на съдиите Димо Момиров, ще сменят и мен. Затова според него варненските рефери режат Сливен. Нямаше какво да му кажа, затова затворих телефона. Веднага след мача в Благоевград получих SMS от него: „Радослав Станев не е виновен, ти си виновен. И утре ще видиш”. Иначе на семинара в Сливен не сме разговаряли, само се поздравихме”, разказа съдийският шеф.

Той изрази готовност да бъде направен анализ на съдийството на всички мачове на Сливен от началото на годината, когато пое управлението на реферите. „Сядаме, гледаме и дискутираме. И ще се види дали отборът наистина е бил ощетен, както твърди Симонович. Иначе целта ми е ясна – с атаките към мен да се окаже натиск върху съдиите. Аз обаче няма да седя безучастен”, завърши Костадинов.