Пирин записа първа победа от началото на сезона. „Орлетата” постигнаха много важен и труден успех с 2:1 при домакинството си на Сливен от втория кръг на А група.

Домакините имаха надмощие през по-голямата част от първото полувреме. Златковски имаше две възможности в първите десет минути, но пропусна да се разпише. В 35-та минута Воденичаров направи добър пробив, след което нахлу в наказателното поле на Сливен, но стреля слабо и Георги Георгиев улови топката без проблеми. Гостите можеха да вкарат в 41-та минута, когато Миндев стреля от удобна ситуация с глава, но в аут.

Второто полувреме започна отлично за гостите от Сливен, които още в 46-та минута можеха да поведат в резултата, когато Димо Бакалов влезе в наказателното поле на Пирин след двойно подаване със свой съотборник и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Макенджиев.

Все пак логичното се случи в 51-та минута, когато Димо Бакалов получи добър извеждащ пас, а след това пусна топката под плонжа на излезлия да го пресрещне Макенджиев за 0:1.

Натискът на Сливен продължи и гостите можеха да удвоят своята преднина в 62-та минута, когато Миранда остана сам срещу Макенджиев и го прехвърли, но топката излезе в аут. Седем минути по-късно в 69-та Бакалов излезе сам срещу Макенджиев, но се засуети и топката му бе отнета.

Футболистите на Пирин стигнаха до изравнително попадение в 74-та минута, когато Якимов се възползва от грешка в отбраната на Сливен, след което преодоля и вратарят Георги Георгиев и вкара за 1:1.

Пирин направи пълен обрат в мача в 82-та минута, когато Ковачев върна леко топката към Георги Георгиев и до нея първи стигна Якимов, който след това преодоля вратаря на Сливен и вкара за 2:1.

В 90-та минута Миндев извърши нарушение срещу Макенджиев, след което Миранда на празна врата вкара, но попадението не бе зачетено. Това предизвика гнева на спортния директор на Сливен Драголюб Симонович, който потърси саморазправа със съдията Радослав Станев.

В последните минути на срещата влезлият като резерва млад талант на Сливен Пламен Пенев можеше на два пъти да накаже грешки на футболистите на Пирин, но пропусна.

Така Пирин записа първа победа и вече има актив от 3 точки, а Сливен е с мач по-малко, тъй като двубоят от първия кръг на А група срещу Берое бе отложен.