Наставникът на елитния Хасково Емил Велев остана много доволен от лагера в Тюрклер, който приключи във вторник вечерта. В сряда сутринта отборът отлетя от Анталия за Истанбул , а от там с автобус се прибира в Хасково. 

"Много съм доволен от потготвителния лагер в Турция. Тренирахме на едни от най-добрите терени там, играхме контроли със силни отбори. Мисля че в тях играхме и много добре, но официалните мачове са нещо съвсем друго. В повечето мачове момчетата ми показаха и характер. Мисля че сме добре потготвени за мачовете и за купата и за първенството"-коментира Емил Велев преди заминаването на отбора за България. 

Изпълнителният директор на Хасково Тихомир Петков даде да се разбере, че  Орхан Акташ, който за последно игра в шведския Хускварна почти сигурно  ще остане в  отбора. 

Бранителят е етнически турчин, но е отрасъл в Германия. Първите му професионални изяви са във втория отбор на Борусия Мьонхенгладбах, а пред 2013/2014 година е  играл в турския Денизлиспор. 

Не така стоят нещата с израелският бранител Мансур Амаш, който бе на проби в отбора през последната седмица. Той още снощи си замина за Израел.

Хасково  ще представи официално новия си отбор на 14 февруари срещу втородивизионния Ботев (Гълъбово).

Стефан Дамянов, специален пратеник на Gong.bg в Алания със съдействието на "Евима футбол"