Отборът на Хасково победи казахстанския Акжайк/ Уралск/ с 3:1 последната си контрола по време на лагера в Турция. Това бе втора победа за възпитаниците на Емил Велев в петте им срещи по време на лагера в Алания.

В  21- минута удар на Узунов се отби от страничната греда и при добавката Григор Долапчиев вкара гол, но страничният рефер вдигна доста спорна  засада. Пет минути по-късно Долапчиев със страхотен удар от 25 метра откри, като топката рикошира в левия стълб и влезе в мрежата. На полувремето заваля силен дъжд и градушка, което обаче въобще не се отрази на терена.  В 50-ата минута казахстанците изравниха от дузпа. Теймур Мерем игра с ръка и от бялата точка Хромцов реализира и изравни резултата.

Това обаче не притесни възпитаниците на Емил Велев и  63-тата минута със страхотен удар Иван Скерлев изведе Хасково напред. В последната минута влезлият като резерва Костадин Ролев с удар от разстояние оформи и крайното 3:1. Възпитаниците на Емил Велев записаха една загуба от Металург Донецк, две равенства с Газовик Оренбург и Сабуртало/Грузия/ и две победи срещу Кайсар и Акжайк повреме на лагера в Тюрклер. Утре сутринта те си тръгват за България

Стефан Дамянов, специален пратеник на Gong.bg в Алания със съдействието на „Евима футбол“