По същото време, когато депутатите опитваха да свалят президента чрез импийчмънт, но в крайна сметка не успяха, играчите на ЦСКА извършиха тази процедура, при това повече от успешно спрямо самите себе си.

В сряда следобед бе извършен ритуален футболен импийчмънт на ЦСКА. Третото място щяло да спаси сезона? Ако това сериозно го мисли някой в този клуб, то тъгата вече властва из алеите на Борисовата градина. Всъщност ЦСКА е изправен пред сериозната угроза, при евентуално докопване на последната евро-квота, да съсипе дори създадената на гърба на вечния съперник иронична митология в турнирите на Европа. Този ЦСКА, във вида, в който го виждаме през цялата 2010 година до момента, не може да победи дори естонски тим. Камо ли да го елиминира!

Преди три години, когато „червените” пак спряха за купата в Стара Загора, след гол в 120-та минута, написах един коментар, състоящ се от една единствена дума – „срам”. Повторена стотина пъти. Да, поведението им в онзи мач бе наистина срамно. Днес тази дума звучи направо като комплимент, тъй като гранда е затънал в тотална безизходица и посредственост. И едва ли някой вярва в каквото и да е.

Екпериментът с „младите треньорски надежди” за огромно съжаление е на път да приключи, преди да е започнал. Да, на момчета като Зафиров, Радуканов, Петков и Деянов трябва да се разчита, но в един премерен момент. А не сега, без грам опит, да бършат насраното от чичо Андо. Защото по този начин собствените им треньорски амбиции биват убивани в зародиш. Грамаданска грешка! В тази тежка ситуация, изправен пред угрозата от задълбочаване на кризата ЦСКА има нужда от треньор. От специалист с опит. И нека покрай него Зафиров и останалите продължат да учат. Нека дойде времето, когато се появят на голямата сцена с диплома и лиценз в ръка! Всъщност грешка, демонстрирана вече с Любо Пенев през 2009 година. Но босовете на ЦСКА си знаят най-добре. Понякога те се вслушват в разумен съвет, понякога не, ей така на инат. И може би си патят от подобно поведение.

Усещам как всеки следващ ред натежава и е абсолютно безсмислен. Депутатите не свалиха Първанов, но със своя си характерен импийчмънт ЦСКА свали доверието към себе си. Свали дори много от червения цвят. В момента този тим е безцветен. Като играта, която ни показва.