НБА и Асоциация на играчите представиха днес Национална баскетболна коалиция за социална справедливост. Това е група от ръководители, треньори и играчи, които ще съсредоточат усилията си за постигане на равенство и социална справедливост.

Организацията заяви, че нейната мисия е да осъществи промяна в няколко области, включително реформа на наказателното правосъдие и достъп до гласуване.

Коалицията ще се ръководи от 15-членен борд. Към комисаря Адам Силвър, заместник-комисаря Марк Тейтъм и Мишел Робъртс, изпълнителен директор на Националната асоциация на баскетболистите, ще се присъединят петима президенти на отбори, петима играчи и двама треньори.

Състезателите са: Кармело Антъни (Портланд), Ейвъри Брадли (Лос Анджелис Лейкърс), Стърлинг Браун (Милуоки), Донован Мичъл (Юта) и Карл-Антъни Таунс (Минесота), а треньорите - Лойд Пиърс (Атланта) и Док Ривърс (Филаделфия).


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.