Лос Анджелис Клипърс стартира с победа плейофите в НБА, след като надигра със 109:97 точки у дома Далас Маверикс.

Снимки: Gulliver/GettyImages
41 снимки

В „Crypto.com Arena“ домакините от Ел Ей тръгнаха по-силно и поведоха с 34:22 точки. До полувремето Клипърс увеличи аванса си цели 26 точки. Далас бе по-настъпателен в третата четвърт, но успя да намали пасива си само с 4 точки. В последната част тексасци успяха да доминират, но не достатъчно, за да стигнат до успеха и при сирената за край на мача феновете на домакините ликуваха.

Джеймс Хардън се отчете 28 точки, а Ивица Зубац направи „дабъл-дабъл“, с които донесоха успеха на „ножиците“. Хардън отбеляза 6 от 11-е тройки и направи 8 асистенции. 20-е точки на Зубац бяха рекорд в кариерата му в плейофите, а той спечели и 15 борби. Пол Джордж добави 22 точки.

Клипърс беше без Кауай Леонард, който не е играл от 31 март заради възпаление на дясно коляното.

За гостите от Далас Лука Дончич отново бе най-резултатен с 33 точки, като добави и 13 борби, докато Кайри Ървинг записа 31 точки и 7 борби. Те обаче се оказаха недостатъчни за отбора на Джейсън Кийд.

Отборите се срещнаха в плейофите за трети път от пет години, като Клипърс спечелиха и двете предишни серии. Вторият мач от плейофите сега отново ще бъде в Лос Анджелис, като той ще бъде в сряда, 24 април, от 05:00 часа българско време.