Бившият баскетболист на Луокойл Академик Перо Антич заяви, че е могъл да подпише с друг европейски тим, в който да взима повече пари, но е избрал тима на Атланта, тъй като за него е голямо предизвикателство да носи екипа на Хоукс.

Бившата звезда на Лукойл Академик, който игра в България през сезона 2009/2010 година, стана първият македонски баскетболист в НБА, след като парафира договор с тима на Атланта Хоукс. Според информациите, капитанът на македонския национален тим е подписал за един сезон с опция за още един.

"За мен е голямо предизвикателство да дойда тук след две титли в Евролигата. Можех да отида в някой по-малък европейски отбор заради парите и да приключа там кариерата си, но аз исках да имам някакво предизвикателство пред себе си. Имам сериозен опит и се надявам да помогна на Атланта, въпреки че това ще бъде първият ми сезон в НБА. Атланта е прекрасен град. Щастлив съм, че съм тук", каза за сайта на новия си тим центърът, който през последните два сезона спечели Евролигата с тима на Олимпиакос. /БГНЕС