Кауай Ленард ще пропусне петия мач от плейофната серия в първия кръг от Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА) заради възпаление на дясното коляно.

Шесткратният участник в Мача на звездите ще отсъства за трети път в петте мача от серията, в която резултатът е 2-2 победи.

Ленард пропусна първия и четвъртия двубой, а освен това не игра и в последните осем мача на Клипърс от редовния сезон поради болка в дясното коляно. Баскетболистът се завърна в игра във втория и третия мач от серията срещу Далас, но успя да вкара само 24 точки общо в двата мача и като цяло не изглеждаше добре, пише агенция "Ройтерс".

Кауай Ленард записа средно 23.7 точки, 6.1 борби и 3.6 асистенции за 68 мача през настоящия сезон, докато игра в 68 мача, най-много от сезон 2016/2017 насам, когато носеше екипа на Сан Антонио.

Контузиите многократно се отразяваха на Ленард през втората половина от кариерата му в НБА. Американецът пропусна целия сезон 2021/2022, след като контузи дясното си коляно по време на плейофите през 2021-а и се наложи сериозна операция.