Американският баскетболист ЛеБрон Джеймс планира да прекара време със семейството си и да даде почивка на тялото си преди да насочи внимание към националния отбор на САЩ и предстоящите Олимпийски игри в Париж след като Лос Анджелис Лейкърс отпадна от плейофите в Националната баскетболна асоциация. Лейкърс бяха отстранени от настоящия шампион Денвърс 1-4 победи.

"Сега е време за семейството, а след няколко месеца трябва да отида в Лас Вегас за тренировъчен камп. Трябва да дам почивка на тялото си, за да се подготвя за националния тим", заяви Джеймс. 39-годишният баскетболист приключи 21-ия си сезон в НБА и има време до 29 юни, за да реши дали ще се възползва от финалната година от договора си с Лос Анджелис Лейкърс за 51.4 милиона долара, да стане свободен агент или да прекрати кариерата си.

В Лейкърс искат водещия реализатор в историята на НБА обратно в състава и ще дискутира максималното удължаване на договора му от три години за 164 милиона долара, което могат да предложат, твърди изданието Тhe Athletic. Джеймс би бил на 42 години в края на контракта.

Ръководството на Лос Анджелис Лейкърс е готово и на потенциален избор на най-големия син на ЛеБрон - Брони Джеймс в драфта на НБА през юни, ако това ще помогне да задържат баща му в отбора. Преди време легендарният играч заяви, че иска да приключи кариерата си редом с 19-годишния си син, но напоследък не го е повтарял.

"Очевидно съм мислил за това в миналото, но в края на краищата детето трябва да прави това, което иска. Вече дори не искам да казвам дете. Той е млад мъж и ще реши какво иска да прави, и как иска да върви кариерата му. Но самият факт, че говорим за това е доста готин", коментира Джеймс по повод сина си Брони.

ЛеБрон Джеймс призна, че годините в НБА са взели своето, но са си заслужавали. "Много е натоварващо. Психически, физически, всякак... но е и много възнаграждаващо. Ако обичате играта, процеса и обичате да бъдете велики, тогава нямате нищо против да понесете необходимото върху тялото, ума и психиката си", каза още американецът./БТА