„Шакил О’Нийл просто трябва да е на Мача на Звездите. Всяка година”, твърдо заявява журналистът Дейв МакМенамин от www.nba.com в редовната си рубрика за най-запомнящото се от изминалия уикенд и продължава: „Феновете го показаха ясно гласувайки за попадането на Шак в титулярната петица. Какво от това какви са показателите му този сезон? Този човек просто трябва да е там. Самото му присъствие те кара да го гледаш. Публиката реагира толкова бурно на цитата му от „Смело сърце” – „Може да ни вземат живота, но никога няма да ни отнемат свободата”, че всеки комедиен артист можеше да му завиди. Феновете направо откачиха, когато Шак взе топката и показа кросоувъра си на Мехмет Окур.

И сега 10-те неща, който научих в Лас Вегас…

1. Капоно може да стреля.

Когато успеваемостта ти при стрелбата за три точки е 56% през редовния сезон, би трябвало да си помислиш, че това ще ти се отплати по някое време…конкурса за тройки в НБА например. Логиката възтържествува в събота вечер, след като Джейсън Капоно спечели състезанието, вкарвайки 24 (от общо30) тройки във финалния кръг. Смешното е, че Капоно се правеше на аутсайдер пред цялата седмица, казвайки на всички, че просто се надява да не се изложи.

2. Казах ли ви, че Коби ще вземе приза за МВП…(или нещо от този род)

Мислех си, че Коби ще вземе награда за най-полезен играч, просто не бях сигурен, че ще е за Мача на Звездите. Коби заслужи за втори път отличието благодарение на 31 точки, 5 борби, 6 асистенции и 6 откраднати топки.

3. Страхотната игра на Лий в Мача на Новобранците.

Има надмощие да биеш брат си във видео игрите, както има надмощие във възрастта… Освен, че се предполага, че трябва да победиш, просто не можеш да си позволиш да загубиш. Дейвид Лий от Никс демонстрира надмощието в петък вечер реализирайки 30 точки и 11 борби при победата на баскетболистите втора година над новобранците с 155:114.

4. Агент „0” се обоснова напълно.

Джилбърт Аринас блесна във Вегас. Е, не всичко мина по план…
Аринас искаше да прелети над града с цепелин, за да анонсира пристигането си, но за съжаление служителите във въздушния контрол не позволиха на Лас Вегас да се порадва на шоуто.

5. Оу, разбира се, знаменитостите.

 Всички, с които работя си имат по една история за изпълненията на някоя известна личност по време на Звездния Уикенд и ми отне доста време, като прибавя и моите, за да избера най-доброто.
Не съм сигурен, дали това е появяването на Дейвид Хаселхоф на огромната видеостена по време на таймаут и как репортерът го нарече около 6 пъти – Хоф, без на Хаселхоф да му трепне окото. Или пък как Камерън Диас яде хотдог и пие бира най-спокойно, докато си бъбри с Ева Лонгория.

6. Майкъл Джордан, руският съдия.

Ем Джей беше един от съдиите на Конкурса за Забивки и както се очакваше, трябваше да се потрудиш доста, за да го впечатлиш. Може да направиш зверска забивка, но като погледнеш назад ще видиш Джордан да дава с 1 единица по-ниска оценка от другите съдии. Все пак най-накрая той даде 10 на Джералд Грийн и естествено играчът бе коронясан.

7. Финалистите за Залата на Славата.

Фил Джаксън – един от 15-те финалисти за поредните приети в Залата на Славата.

 

8. Вегас се завръща?

Дочух един репортер да пита няколко играчи: „НБА ли заслужава Лас Вегас или Лас Вегас заслужава НБА?” Хмм… Какво ли значи това въобще? И докато не мога да дам честен отговор на този неясен въпрос, то със сигурност знам, че Лас Вегас се доказа като прекрасен домакин на Мача на Звездите тази година… но това не значи, че това може пак да се случи скоро.

9. Баркли срещу Бавета.

Лас Вегас стана арена на невероятни сблъсъци един на един. 44-годишният Чарлз Баркли спечели комичното състезание с 67-годишния съдия Дик Бавета.

 

10. Голямото трио на НБА.

Докато отивах от прес-местата до залата за пресконференции след мача в неделя, видях Леброн Джеймс прегърнал Дуейн Уейд и Кармело Антъни, гледайки към Коби Брайънт, който получаваше трофея за МВП. Порази ме колко обединени изглеждаха. И реших, че им трябва колективен прякор. Знаех, че вече има BMW (Bron-Melo-Wade), което не е лошо, но им трябва нещо по-така. И имайки предвид, че Леброн вече е известен като Крал Джеймс, си помислих, че може да им отива нещо като „Кралското семейство”.

 

Да имате някакво по-добро предложение?


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.