Месец след като навърши 18 години и подписа първия си професионален договор с Арис, Александър Везенков вече не е просто един тийнейджър, а професионален състезател. Неговият талант е несъмнен, а пред клубния сайт на гръцкия тим той говори за очакванията от сезона, климата в отбора и личните си амбиции:

„Няма индивидуалност в нашата група. Тази година искаме да сме възможно най-подготвени за нашите цели. Трябва да продължим здравата работа и да напредваме като отбор. Нямам индивидуална цел, целта е отборна. Отборът трябва да отиде там, където заслужава и да се върне, където е бил преди. Всеки от нас ще даде 100% за успеха на Арис“, казва Везенков, цитиран от bgbasket.com.

„Аз се чувствам готов да поема отговорността. През миналия сезон придобих опит и сега се надявам да оправдая доверието на моя треньор. Надявам се разбира се и отборът да се представи по-добре от миналата година. Арис е моето семейство. Тук са моите приятели. Тук има хора, които ме обичат. В края на сезона ще стане ясно дали решението ми е било правилно. Със сигурност Лефтерис Бохоридис изигра голяма роля. Въобще хората тук направиха решението по-лесно и спокойно“, коментира още Александър Везенков.