Българинът Виктор Владов завърши на престижното второ място в немския турнир по електронен баскетбол BBL Digital AllStar Day, след като загуби финалния плейоф на NBA2K21 с 1:2 победи срещу осмия в света Янис "JLB" Нойман. 

Първият финален мач беше спечелен категорично от JLB с разлика от 22 точки. Във втория двубой, благодарение на използването на много тактика, Владов постигна успех с 18 точки преднина. 

В третия и решаващ мач от плейофната серия българинът водеше в резултата приблизително 3 минути преди края, но в крайна сметка JLB спечели титлата с 90:82, благодарение най-вече на успешната си стрелба от зоната за трите точки и отличното представяне на виртуалния двойник на легендата на немския баскетбол Паскал Ролер.

Виктор Владов, който е живял дълги години в Германия и е бил състезател по баскетбол, беше дизайнер на съставите от първото българско електронно първенство по баскетбол БФБ и-баскет лига, което се състоя през месеците април и май миналата година. Той проектира над 40 отбора с логата, екипите, състезателите и залите им. 

Същевременно шампионът в BBL Digital AllStar Day Янис "JLB" Нойман е е-спорт професионалист, който има договор с клуба от НБА  Далас Маверикс като играч в американската НБА2К лига. Той е капитан и на немския национален отбор по електронен баскетбол.

В състезанието, което се проведе в неделя вечерта, се включиха 20 участници, които имаха възможност да включат в отборите си настоящи звезди на немския баскетбол и такива, които са играли в първенството на ББЛ през последните 55 години. Мачовете бяха излъчвани на живо в стрийминг платформата Twitch, като до този момент 6-часовото видео е наблюдавано от приблизително 350 000 зрители.

Турнирът беше разделен на 2 потока – легенди и национали на Германска  баскетболна Бундеслига, които се обединиха на полуфиналите. В тази фаза на турнира Владов се изправи срещу играча на Лудвигсбург Джалин Смит и след загуба с 8 точки в първия мач, успя да вземе втория с 10 точки разлика и да се класира за финала.