Националният ни отбор по баскетбол за мъже замина за Русия, където в неделя от 18 часа гостува във втория си мач от втората фаза на световните квалификации.

"Искам да видя борбеност, битка. Без това не можем да направим нищо. Руската мечка в момента е ранена", заяви селекционерът Любомир Минчев, цитиран от bgbasket.com и продължи:

"Руснаците обикновено в ситуация, в която са притиснати, успяват доста добре да се мобилизират. При тях мобилизацията ще е на доста високо ниво, защото и за тях мачът е много важен."

"Победата над Франция вече е история, беше преди два дни. Сега идва мач с Русия, който е много важен за нас, за да продължим да мечтаем. Много силен съперник, загубиха в Чехия и затова ще искат още повече да победят, искат да продължат напред, имат много класни състезатели. Трябва да сме много концентрирани", добави националът Александър Везенков на летище София.

Българският тим отпътува в състав: Станимир Маринов, Александър Везенков, Дий Бост, Павел Маринов, Христо Захариев, Божидар Аврамов, Александър Янев, Димитър Димитров, Венцислав Петков, Николай Стоянов, Николай Вангелов, Станислав Ваклинов.