Националният селекционер на България по баскетбол Любомир Минчев заяви след успеха над Франция, че отборът не трябва да спира дотук и това е просто една победа.

„В момента не мога да кажа къде спечелихме мача. Единствено видях, че имаме по-добър процент в стрелбата. През второто полувреме играхме много добре в защита и не допускахме лесни кошове. Трябва да отчетем, че и те пропуснаха отворени стрелби, така че по-добрата ни стрелба бе ключът към успеха“, коментира Минчев.

„Много важно бе и да вземаме борбите под собствения си кош, което направихме в края на мача и така задържахме преднината си. Не можем да спрем дотук, това е просто една победа“, добави той.

„Ние имахме много какво да губим в този мач, защото от три години изграждаме. Днес затвърдихме това. Радвам се, че в залата имаше толкова много деца, които видяха много положителни примери. Сега трябва да седим на земята“, продължи треньорът.

„Пропуснахме много шансове в първата фаза на квалификациите, но днес шансът бе на наша страна. Не искам да отиваме в Русия и да ни пребият там. Това е моята работа като треньор. Нека се порадваме тази вечер, но този мач е зад гърба ни", каза още Любомир Минчев.