Испания и Русия записаха втори победи в груповата фаза на световното първенство в Китай и си осигуриха участие във втората фаза на шампионата, информира Bgbasket.com.

Днес в група В руснаците се наложиха категорично над Южна Корея с 87:73 и вече е ясно, че те, заедно с Аржентина, ще са двата отбора, които продължават напред с по 2-0 до момента. В последния кръг от груповата фаза те ще се срещнат, за да определят победителя в групата.

Русия започна силно и се откъсна напред отрано, като запази комфортна преднина до почивката, а през третата част се откъсна далеч напред, за да предреши мача.

Виталий Фридзон и Андрей Воронцевич записаха по 13 точки за победителите, а по 11 добавиха Михаил Кулагини Андрей Зубков. За Корея Гуна Ра се отчете с 19 точки и 10 борби.

В група С Испания записа втората си победа – над Пуерто Рико със 73:63. По този начин испанците си осигуриха място в следващата фаза като първи отбор в групата. В следващия кръг тимът ще срещне аутсайдера в групата Иран, а Пуерто Рико ще се бори с Тунис за място в топ 16.

Испания позволи на съперника си да спечели първата и последната част, но беше категорична във втората и третата, които спечели с общо 15 точки разлика, за да стигне до успеха. Марк Гасол записа 19 точки и 7 борби за победата, а Рики Рубио се включи със 17 плюс 8. За Пуерто Рико Джан Клавел се отчете с 13 точки.