Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви, че преговорите за „синьото” каре са се водили на най-високо ниво, на ниво собственици. Той добави, че в клуба се е получило писмо по факс с официална покана за провеждането на трансферните на четиримата играчи в Рубин Казан. Финансовият шеф разкри, че играчите са минали медицински прегледи в неделя, но след това нещо по предварително договорената схема се е разминало и се е стигнало до провала на сделката.

Ето какво сподели Баждеков:

За пари не иска да говоря, но сумата беше по-голяма от 4 млн. долара. Аз с представител на Рубин не успях да разговарям днес.

Нямаше причина да не се проведе това, което бяхме организирали. Явно след това са възникнали други проблеми.

Бяха водени разговори между клубовете на най-високо ниво. Говоря за ниво президенти.

Аз се включих в изпълнение на сделката от вчера по обяд, когато заминахме за Москва. В крайна сметка, нищо не се случи. На никой не му е приятно това, което се случи. Вчера имахме предварителни договори, бяхме подготвени да вършим работа.

Аз тръгнах с най-добро намерение. Изпълних, всичко, което трябваше. Но явно някъде другаде нещо е сбъркано и не е свършено.

Човекът, който е разговарял от името на Рубин, заяви, че има такова изключение за провеждането на трансферите. Но аз не го познавам. Не съм се виждал с него.

Имахме писмена покана от Рубин за провеждането на трансферите. Имам писмо, с което сме поканени, аз тръгнах с него към Русия. Срещнах се с човек, който ни посрещна, настани и организира медицинските прегледи. Имаше разминаване в схемата, която бяхме договорили предварително по плащания и така нататък.

Не мога да коментирам защо собственикът го нямаше на последните два мача на Левски.

Сигурно някой ни изигра, за съжаление, ние позволихме да се получи така.