Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън прогнозира, че българският нападател на тима Димитър Бербатов ще направи фантастичен сезон. Според шотландеца, родният национал ще прогресира страхотно през предстоящата година, в която трябва да запълни празнините, оставени от Роналдо и Тевес. Берба обаче има сериозна конкуренция в лицето на Майкъл Оуен, Уейн Рууни, Федерико Македа и Дани Уелбек. Фърги обаче смята, че мултимилионното му попълнение от миналия сезон ще блесне.

Преди мача на Юнайтед с Бока Хуниорс, сър Алекс заяви пред Daily Telegraph: „Наистина мисля, че Бербатов ще направи невероятен сезон за нас.”

След като работи една година с нападателя, сега Фъргюсън смята, че знае как да извади наяве най-доброто от Берба. „Знам точно как да го използвам на терена, той ще играе централен нападател,” добави наставникът.

Фъргюсън не е изненадан да види добрата форма на българина в предсезонната подготовка. Бербатов реализира две попадения по време на азиатското турне на Ман Юнайтед. „Очаквах да видя от него точно това. Миналата година бе странна за него, а може би не го използвахме на правилните позиции,” призна сър Алекс.