Доскорошният помощник треньор на ЦСКА Пламен Липенски, който остана единствен след напускането на досегашния спортно-технически щаб, отпадна от групата на заминаващите за последния етап от подготовката на отбора в Холандия.

Шампионът с Берое Стара Загора до последно не знаеше какъв е статута му на „Армията”, но след като не бе съобщен от Димитър Пенев на пресконференцията като част от екипа му стана ясно, че няма да се разчита на неговите услуги.

Двама футболисти също си стегнаха багажа от клубната база на „червените”. Димитър Везалов и Христо Петров, които се появиха в последната седмица от лагера на тима в Боровец разбраха, че няма да вземат участие в контролата със Спартак, въпреки че се бяха съблекли по екип. Преди започването на контролата срещу плевенчани двамата се изнесоха от Панчарево.

След проверката завършила с победа за ЦСКА след попаденията на Мартин Тошев и Димитър Петков играчите подариха на новия си треньор Димитър Пенев огромен шах за рожденият му ден. Днес стратега от Мировяне става на 63 години.