@slstefanov аз съм реалист за това, че сме последна дупка на кавала в тоя спорт. И с плешивия, и с предното пиянде, и с по-предните, и с по-по-предните, ние не сме футболна държава. Клубовете ни са посмешище (от соц блока единствените май дето останаха без КЕШ сме ние, всички други изкараха с общодържавни усилия по една), националния ни е посмешище (ако не е бил късмета, тая 94та дето половината тука не сте били родени още и нея нямаше да я има), не знам защо се прави драма че удряме ново дъно при положение че винаги сме били на дъното.
Нека не възхваляваме Унгарците прекалено много .. да, много по-напред са от нас и все още са си футболно джудже, също като нас. Не се били класирали на голямо първенство от 1986 година .. я отворете успехите на нашия национален отбор и вижте как сме учатвали на точно 2 европейски първенства и само 2 пъти сме излизали от групи на световно (в редките случаи в които изобщо сме участвали, предимно 70те).
Никога не сме били футболна държава (еле па сила), че да правим драми как в момента е по-зле от обичайното зле.
@kokolini таланти в България няма .. и да има някой с капацитет над средното още на 13-14 вече е леш заради средата и на 20 дори не му личи че може би е можел да става за средноевропейско ниво някога. Това е реалността и затова в България футбола е аматьорски.
Дори във футбола, който по принцип се напълни с меки китки последните 1-2 десетилетия, такова рядко лайно дето и на лопата не се хваще не е имало ... НИКОГА.
@reddevil80 всичките са сервитьори, и "нашите", и другите ... това са измислени отборчета на измислен етап от измислен турнир. Тук има шанс за що-годе читав футбол само в последните фази.
@replay е какъв футбол с тоя турнир на тоя етап ? Виж само какви измислени отбори играят ... някакви източноевропейски загубеняци срещу ирландци полуаматьори ... къде да има футбол ?
Много пари са това като за 3-2 с отбор от калибъра на Лайпциг ... тия арабелите не се научиха как стават нещата ...
Много ме е яд, на всеки 4-5 мача загубени както си трябва се случи някакъв карък и бием и хората решават "е сега ще стане работата" ...
Докато не спре тоя карък футболът у нас няма да слезе на аматьорското ниво, където му е мястото ...
@GeorgiPlamenov за какво ми е да гледам шампионите на разни източноевропейски (и не само) футболни джуджета, 100 пъти предпочитам да гледам не 5тия, а ако ще 10тия в Англия - поне стадионът няма да прилича на недобре орана нива ...
@GringoStar Вероятно да, а както знаем - няма лоша реклама. За съжаление обаче пак нашето момче излезе най-големия селяндур, ама карай - вече сме свикнали ...
@ihtiandar Кой му пука за националните отбори бе :D Това е един архаизъм от преди времето на сериозния клубен футбол, цялото световно не е на нивото дори на някои мачове от групите на шампионската, да не говорим за топ 3 първенствата в Европа. Пълна отживелица е и е единствено шанс за не-европейците, които не са се класирали за големия футбол (Европа) да поцъкат на някакво по-голямо първенство.
Най-добрият футболист в историята не е постигнал нищо с някакъв събран от кол и въже национален отбор в турнири, за които на никой нормален човек вече не му пука - чудо голямо ...
То ние за цялата си псевдофутболна история имаме общо 3 май, така че това не е кой знае каква драма ;)
След Фъргюсън не знам, ама преди него, особено в края на царуването му .. поне 2-3 титли имат за връщане ако ще ревизираме съдийството ;) Така че, монетата има две страни, а отделно че точно този сезон всичките наказания са за откровената дърварщина, на която ги учат Моуриньо и Ибрахимович и не е да са безпочвени.
В момента Юнайтед е отбор без чар, без харизма, а и без някаква особена класа ... едно време беше друго.
Футболът ни е мъртъв от преди да се роди гелосания, няма как той да е виновен ;)
Проблемът е основно овчето стадо, което идолизира един ритнитопковец и в същото време поема с пълна уста всякаква псевдожурналистика, занимаваща се с долните гащи на всякаква незначителна измет ;)
Е това е проблем, и то сериозен ..
Я кажи като толкова ги разбираш кой клуб Е произвел читави футболисти и изобщо имаме ли читави футболисти последните 15 (най-малко) години ? Те добре, че бяха в чужбина клубовете да ни ошлайфат "златното поколение", ти си тръгнал за школи в България да говориш - проблемът не е Лудогорец, проблемът е че тая игра просто не е за нас. Така че на тоя фон резултатите на рязаните са си доволно постижение ;)
Тук няма содомия, а само ножици :D
Никой няма да е смазан от критика - една случайна късметлийска победа в контрола не може да вдигне очакванията към тези неудачници ;) Япония като състав е класи над нашите мизерници и е напълно нормално да ни сложи на разлика ...
Зенит - емблемата е просто изписването на името на клуба на руски език, но дали това е емблема, питат англичаните.

На англичаните за спорт и футбол не може да им обясниш нищо, защото просто не им е дадено ;) Те от бизнес разбират .. но иначе да, точно това е емблема на спортен клуб ;)
Когато неграмотен журналист тръгне да прави социални анализи винаги е много смешно.
Ааа, не така, не така - пукало му е много. По времето когато е трябвало някой да направи нещо за него му е пукало ;) Само жалко, че наистина се е намерил кой да го направи това нещо, че иначе щеше да си е баш на мястото маймуната ...
Григор е получавал пари от тая държава за да стане това, което е. Отделно колко хора са му помогнали (Стоичков, примерно).
Дори само заради това трябва малко повече да се старае в отношението си към страната. Че не е нещо особено като тенисист и че никога няма да стане - ОК, но поне да се вижда, че оценява направеното за него. А то ..
Цигането става все по-дразнещо.
Не - няма гол копеленце малко ;) Няма и да има, щото си с два леви крака. А след 10на години като профукаш всичко за пиене и котета и пари няма да има, щото и ръцете ти са леви. Каиш ...
Но не, ти си навиваш часовника за някакъв среднощен час и вместо да спиш сладко и дълбоко, ставаш сънен и включваш телевизора или компютъра си. Защо? Ами защото в някаква далечна точка на света, на другия му край, един българин с ракета в ръка се е изправил срещу поредното голямо име в тениса.

За това лекенце не бих станал и 5 минути по-рано, не се увличайте ;)
Със съжаления няма да стане, Николери - предавай гражданството и всички ще сме доволни ;)
Много шум, но провалът ще бъде грандиозен ;)
Последните "успехи" на Гришо правят оправданието с какъвто и да е друг турнир крайно несъстоятелни - той на повечето е зрител, понеже рано-рано го ошибват ;)
Не е полегнал, поне не и нарочно - просто психически толкова си може. Пречупва се когато трябва да е твърд и затова на възраст, на която вече трябваше да има поне няколко титли, все още е никой. Там трябва да се работи най-вече.
И си прав, и не си - тези "няколко години" вече минават 10. Челси, макар и изкуствено напомпани, вече са си фактор в европейския футбол едно десетилетие и като цяло са най-силно представящия се английски отбор в евротурнирите за този период - 2 финала в ШЛ (единия спечелен, другия на косъм), титла от ЛЕ, доста на брой полуфинали (някои от които взети им по скандален начин) .. не може да се оспори факта, че за последните 10 години клубът е фактор.

А като се замислиш, колко отбори имат непрекъснато десетилетие, през което да са били от топ 5 отбори в Европа .. не са много май ? ;)
Смисълът е да оценим колко правилно се е изразил човекът навремето ... и да напомни каква измет са журналята ;)
  • 1