Отборите на Олборг и АПОЕЛ Никозия завършиха при резултат 1:1 в първия мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Датският шампион Олборг остана най-ниско поставеният тим в тази фаза на турнира, но два пъти е играл в групите в историята си – през 1995/1996 и 2008/2009 година. Кипърският АПОЕЛ също е участвал два пъти в груповата фаза на Шампионската лига, като през сезон 2011/2012 достигна до четвъртфиналите на надпреварата.

Първата възможност за попадение в двубоя бе за АПОЕЛ, но Винисиус пропусна целта. 28-годишният бразилец овладя добре на гърди и стреля, но не затрудни вратарят на Олборг.

Резултатът в Дания бе открит от Николай Томсен в 16-ата минута, след като 21-годишният полузащитник се възползва от асистенция на Патрик Кристенсен и с първия точен изстрел в мача успя да отбележи.

Малко по-късно Брааберг бе санкциониран за фаул срещу Хараламбидес, което даде първият удобен шанс за кипърците да застрашат вратата на Николай Ларсен.

Датчаните имаха още няколко възможности през първото полувреме чрез Андерс Якобсен и Каспер Рисгаард, но резултатът остана 1:0 до почивката.

Олборг АПОЕЛ

източник: БГНЕС

След подновяването на играта първо Олборг получи нов шанс, но Никлас Хелениус го пропиля.

Мигът на АПОЕЛ дойде в 54-ата минута, когато бразилецът Винисиус реализира след асистенция на португалеца Тиаго Гомес. Марио Серджио намери Гомес от дясно по атаката, той подане към Винисиуис, който реализира за 1:1.

АПОЕЛ имаше още една възможност в 73-ата минута, но Нектариос Алесандро пропусна.

Така двата тима не излъчиха победител след равностоен първи сблъсък и кипърският тим ще посрещне датския Олборг след седмица в Никозия.