Двете победи в първите два мача от Световните квалификации са логичната реакция при шампионите от Мондиал 2014 след отпадането на полуфинал на Евро 2016, заяви защитникът Матс Хумелс.

Хумелс вижда утрешната среща със Северна Ирландия като още една възможност за доказване на класата на световния шампион по пътя към защитата на титлата в Русия след две години.

В събота германците отнесоха Чехия с 3:0 и имат 6 точки от два мача, след като миналия месец със същия резултат отнесоха Норвегия.

"Този старт е реакция срещу нашето отпадане на полуфинала на Евро 2016 (срещу Франция), а също така и да се има предвид, че нашата кампания за Европейското първенство като цяло не беше добра, заяви Хумелс пред репортерите в понеделник.

"Ние искаме да инвестираме всичко в този двегодишен квалификационен процес. Отново сме на правилния път, а искаме да се покажем като един от най-добрите отбори в света. Не мисля, че има един изявен най-добър отбор".

Германия е на върха в група "С" с 6 точки, колкото има и Азербайджан, но с по-слаба голова разлика. Северна Ирландия е 3-а с 4 точки.

Германците най-вероятно ще излязат с централна двойка защитници Жером Боатенг, който се възстанови от малка травма, получена срещу Чехия, и Хумелс.
Левият бек Йонас Хектор, който заедно с Боатенг се включи само в последните минути на тренировката, също ще започне като титуляр, са очакванията на германските журналисти.

Притесненията в лагера на Йоахим Льов е, че Северна Ирландия играе доста затворено.

Ирландците са много дефанзивен отбор и аз очаквам точно това от тях утре, добави Хумелс.

"Трябва да инвестираме правилно нашето тичане и да контролираме мача от самото начало до края, добави бранителят. /БТА