Барселона даде силна заявка за титлата в Приемера дивисион, след като разби с 6:0 Хетафе при домакинството си на „Камп Ноу“ от 34-я кръг на испанското първенство.

Още в 9-та минута Барселона получи правото да изпълни дузпа, след като Аройо събори Луис Суарес в наказателното поле на Хетафе и съдията Фернандес Борбалан посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Лионел Меси.

Барселона удвои своята преднина в 25-та минута чрез чудесно изпълнение на Луис Суарес. Лионел Меси намери Суарес в наказателното поле на Хетафе, където уругваецът засече топката от въздуха и с невероятна парабола я изпрати във вратата на Гуаита.

Барселона отбеляза трети гол в 28-та минута, когато Луис Суарес подаде към Неймар, който финтира двама футболисти на Хетафе и след това с премерен удар прати кълбото в мрежата на Гуаита.

Каталунците успяха бързо да реализират четвърти гол. В 30-та минута Шави подаде към Даниел Алвеш, който с диагонален удар от границата на наказателното поле на Хетафе изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Гуаита.

Домакините отбелязаха пети гол в 40-та минута, когато Шави подаде към Луис Суарес, който с нов перфектен удар разстреля Гуаита.

Барселона вкара шести гол в 47-та минута, когато Луис Суарес подаде към Лионел Меси, който вкара изумителен гол, след като изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Гуаита.

Суарес можеше да вкара седми гол в 66-та минута, но ударът му бе неточен.

Хетафе бе близо до това да отбележи почетно попадение в 71-та минута, но след удара на Фреди Инестроса топката срещна гредата.

Висенте Гуаита не позволи топката да влезе за седми път във вратата му в 72-та минута, след като отрази много опасен удар на Лионел Меси.

Меси изпробва рефлекса на Гуаита и в 83-та минута, когато изпълни по перфектен начин фаул, но вратарят на Хетафе успя да избие топката в корнер.

Барселона е лидер с 84 точки, като отново увеличи преднината си пред Реал Мадрид на пет. Хетафе е на тринадесето място с 36 точки.