Бетис стигна до трудна, но много ценна победа в домакинството си на Алмерия с 3:2 в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Пабло Форналс (8'), Иско (28') и Айосе Пeрес (64') се разписаха за домакините на „Бенито Виямарин“, докато за гостите точни бяха Лео Баптищао (45') и Лука Ромеро (66').

Домакините откриха още с първата си ситуация в осмата минута, когато защитниците на Алмерия не се ориентираха добре при едно центриране пред вратата и позволиха на топката да стигне до Пабло Форналс, който отбеляза отблизо за 1:0.

В 28-ата минута нова грешка в отбраната на гостите бе наказана от Иско. Той отне една лошо върната топка и веднага я прати в мрежата за 2:0.

Алмерия обаче успя да върне интригата в края на първото полувреме, когато Лео Баптищао бе намерен в наказателното поле и с диагонален удар от движение изненада вратаря за 2:1.

Севилци отново си върнаха преднината от два гола в 64-тата минута. И този гол дойде след поредна грешка в защита на съперника. Отново Иско успя да отнеме в топката в наказателното поле и да я продължи към Айосе Перес, който не сгреши за 3:1.

Гостите обаче отново показаха характер и само две минути по-късно намалиха изоставането си. Лука Ромеро получи центриране в наказателното поле, първият му удар бе спасен от вратаря, но при добавката бе точен за 3:2.

Повече попадения обаче не паднаха и така Бетис се поздрави с победата. След успеха тимът, воден от Мануел Пелегрини, заема шестата позиция в класирането с 55 точки. Алмерия остава на дъното в таблицата с едва 17 точки.