Наставникът на Барселона Шави Ернандес говори преди утрешното домакинство на Реал Сосиедад. Каталунците продължават да се борят за второто място с Жирона, които имат две точки преднина, но и мач повече.

“Този мач е нова възможност да си върнем второто място срещу изключителен съперник. Иманол върши страхотна работа от години. Труден и здрав съперник са. Тренирахме добре, в отбора има желание и напрежение след поражението срещу Жирона. Би било неуспех да не сме втори, това е важен мач, за да си върнем това второ място, което е жизненоважно за нас”, започна специалистът.

“Казвам на играчите, че ние сме бъдещето сега целта е да завършим втори. Разбирам, че се говори за напускания и трансфери, но сега няма никой, който да бъде трансфериран, защото сме съсредоточени върху утрешния мач. Ансу Фати? Не ме питайте повече за селекцията. Това ще зависи от края на сезона и от ситуацията, в която се намираме”, продължи Шави.

Треньорът коментира и ситуацията с младите играчи на Барселона Ламин Ямал и Пау Кубарси, както и възможността те да играят през лятото едновременно на Евро 2024 и на Олимпийските игри в Париж: “И двамата са създадени от нас футболисти, подновяването на доворора на Кубарси е много добре. С Ектор Форт, с Марк Гиу, те са юноши, които се представят добре. Това е чудесна новина за клуба. Ще разговаряме с федерацията, в случай че Пау и Ламин решат да дублират Европейското и Олимпийските игри. Ще разговаряме, ако възникне такъв случай”, завърши треньорът на Барселона.