Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че Реал Мадрид е близо до каталунците и те са длъжни да продължат да побеждават.

„Нямаме право да си позволим почивка в нито един момент. Трябва отново да демонстрираме най-доброто, на което сме способни. Трите точки срещу Хетафе са много важни“, сподели Енрике.

„На хартия нашата програма до края на сезона може да изглежда по-лесна в сравнение с тази на Реал Мадрид. Истината обаче е, че ние имаме аванс само от две точки пред тях“, добави треньорът на Барселона.

„Байерн спечели титлата в Германия след много силна игра през целия сезон. Те се представиха фантастично“, продължи наставникът на каталунците.

„Смятам, че Рафиня се справя много добре през сезона. Той се превръща в неизменна част от нашия състав. Много съм доволен от неговото представяне.“

„Не знам дали Меси ще играе по 90 минути във всички мачове до края на сезона. Важното е той да се чувства добре и да е в кондиция. Клаудио Браво е един много завършен футболист. Това, че Вермален започна пълноценни тренировки с отбора е много добра новина. Той е още една допълнителна опция, което е чудесно. Томас е футболист с голям опит“, каза още Луис Енрике.