Българският специалист Илия Груев и неговият Дуисбург не успяха да постигнат целта си и в крайна сметка изпаднаха от Втора Бундеслига. В реванша от баража за оставане в групата "зебрите" загубиха с 1:2 от Вюрцбургер Кикерс и така след общ резултат 1:4 изпаднаха в по-долната група.

След жестока битка през целия сезон, "зебрите" стигнаха до баража за оставане срещу третия от Трета лига Вюрцбургер Кикерс, който обаче се оказа по-силен в двата мача между двата тима.

След 2:0 във Вюрцбург задачата на Груев и компания бе достатъчно тежка, но началото на реванша определено бе обнадеждаващо. Домакините играха великолепно в началните минути, тотално надиграваха съперника, а в 33-ата минута стигнаха до гол, благодарение на опит за избиване с глава на Шопенхауер, който прати топката в собствената си врата.

Само 4 минути по-късно обаче Вюрцбург изравни чрез Сориано, а това значеше, че Дуисбург се нуждае от поне 3 гола, за да се спаси.

През втората част обаче домакините не успяха да стигнат дори до един гол като имаха териториално преимущество, но това не доведе до някакви опасности.

В 89-ата минута Обина получи червен картон за обидни реплики към съдията, а в добавеното време Вюрцбург дори стигна до победата след прекрасно изпълнение на Бенатели.

Така след като до преди година играеше в Регионаллига Бавария, сега Вюрцбург ще играе във Втора Бундеслига след втората си промоция в рамките на две години.

Бъдещето на Дуисбург пък е под въпрос, тъй като тимът има финансови проблеми и все още не е ясно, дали ще се състезава в Трета лига през следващата кампания.