Треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе планира разговори за подновяване на договора с ръководството на клуба след края на сезона, пише ДПА.

Роденият в Лайпциг специалист, който е начело на тима от септември 2022 г. и има договор до 2025 година, държи да запази състава и за следващия сезон.

"Когато говорим за договори, за мен е важно да знам какви амбиции имаме, къде искаме да стигнем и как изглежда отборът. Ще продаваме ли играчи или ще запазим отбора?" Розе каза пред Sky TV.

Треньорът иска да избегне ново сътресение, след като Лайпциг загуби ключови играчи като Кристофър Нкунку, Доминик Собослай и Йошко Гвардиол миналото лято и Емил Форсберг през януари.

Лайпциг е на път да се раздели и с испанския полузащитник Дани Олмо след края на сезона, а също така не е ясно дали могат да удължат наема на Шави Симонс след лятото от Пари Сен Жермен.

"Дали ще запазим Симонс ще бъде много важен фактор за мен. Това не е изцяло в наши ръце. Би било важно да се класираме за Шампионската лига и тогава просто очаквам от шефовете да водят разговори по такъв начин, че да можем да имаме момчето тук за още година или може би две", каза Розе. / БТА