Този отбор просто не иска да губи! Уникалната серия на Байер Леверкузен продължава и вече наброява 46 поредни мача без поражение във всички турнири, след като завърши наравно 2:2 като домакин на Щутгарт в среща от 31-ия кръг на германската Първа Бундеслига.

Нещата тръгнаха отлично за „швабите“, които поведоха с два гола в началото на второто полувреме, когато се разписаха Крис Фюрих в 47-ата и Денис Ундав в 56-ата минута. Пет минути по-късно Амин Адли върна един гол за „аспирините“, които не се предадоха и изравниха буквално няколко секунди преди последния съдийски сигнал чрез Роберт Андрих в шестата минута от добавеното време.

Двубоят на „БайАрена“ започна с шанс за гостите, но в 14-ата минута удар на Серу Гираси мина встрани от вратата. След половин час игра удар на Патрик Шик мина над напречната греда.

Две минути след началото на втората част Щутгарт нанесе своя първи удар. Джейми Левелинг стреля от границата на наказателното поле, но Лукаш Храдецки спаси. Топката обаче стигна до Крис Фюрих, който при добавката не пропусна да вкара гол за Щутгарт.

В 57-ата минута защитата на „аспирините“ допусна сериозна грешка и топката стигна до Денис Ундав, който от границата на наказателното поле удвои резултата.

Снимки: Gulliver/GettyImages
53 снимки

Пет минути по-късно Байер се върна в мача, след като Алехандро Грималдо центрира чудесно отляво и намери Амин Адли на границата на наказателното поле, откъдето той я прати в долния десен ъгъл!

Дванадесет минути преди края на редовното време Байер Леверкузен стигна до втори гол, дело на Одилон Косуну, но попадението не бе зачетено заради засада.

До края на мача Байер Леверкузен притисна „швабите“ и вече всички очакваха да видят първата загуба на „аспирините“ през сезона, когато две секунди преди края на 6-минутното продължение стигна до гол за 2:2. Флориан Вирц центрира от пряк свободен удар, като в наказателното поле топката стигна до Роберт Андрих, който от упор порази вратата на Щутгарт и така увеличи серията си без загуба на 46 поредни мача.

Така тимът на Шаби Алонсо, който вече си осигури шампионската титла, продължава да води в германския елит с 81 точки, докато Щутгарт остава трети с 64 точки в актива си, с пет по-малко от втория Байерн Мюнхен.