Бохум се приближи до оставане в Бундеслигата след  ключов успех с 3:2 над Хофенхайм. Домакините поведоха убедително с две попадения на Кевин Щьогер и едно на Феликс Паслак. Андрей Крамарич обаче върна два гола, но Бохум все пак удържа победата и се изкачи на 14-ото място с 30 точки. Хофе е 9-ти с 39 пункта.
 
Срещата започна по-активно за домакините, но Филип Хофман пропусна две добри положения. В 27-ата минута Бохум получи дузпа, която обаче бе отменена след намесата на системата ВАР.
 
Домакините поведоха в 34-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар от Кевин Щьогер. Две минути след това Тим Дрекслер от гостите нацели напречната греда. В добавеното време на първата част Феликс Паслак се възползва от грешка в отбраната на Хофенхайм и удвои резултата. В 64-ата минута Бохум вкара трети гол чрез Щьогер. 
 
Девет минути след това гостите намалиха. Давид Юрашек стреля, а Андрей Крамарич сложи крака си на пътя на топката, за да отбележи. В 84-ата минута отново Крамарич бе точен с удар от границата на наказателното поле.