Собственикът на Монако Дмитрий Риболовлев се маха и продава клуба! С тази новина гръмнаха руските информационни издания днес, но се оказа, че слабият превод от френски на публикация във "Франс Футбол" е причината за това, а не реално действие. 

Редица медии написаха, че милиардерът, който олекна с 2.7 млрд. евро след развода си по-рано през годината, е решил да изостави скъпата си инвестиция в Княжеството заради данъците. Оказа се обаче точно обратното. 

Вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев обяви, че всъщност целият хаос се дължи на изключително слабото познаване на френския език от голяма част от медиите в Русия, които създадоха интрига. 

"Първо, искам да се извиня на списанието "Франс Футбол", чието име беше замесено в скандал. Това се дължи на изключително грешен превод от страна на руските издания. Няма такова нещо, че господин Риболовлев иска да си тръгне от Монако."

"Напротив, в интервюто си във Франция той казва, че проектът за него продължава да е дългосрочен, макар да има малки промени по него. А в Русия излезе съвсем друго", сподели Василиев. 

В Монако играе българският нападател Димитър Бербатов, който в момента е голямата звезда на тима, особено след напускането на колумбийците Хамес Родригес и Радамел Фалкао.