Националната селекция на Сърбия се наложи с 2:0 над Албания в мач-квалификация за Евро 2016 от Група I. Срещата премина в добро темпо с положения и пред двете врати, а и двата гола за гостите паднаха в края на двубоя. Точни за западните ни съседи бяха Александър Коларов и Адем Ляич.

Мачът премина сравнително спокойно, като не се стигна до неприятни сцени, подобни на тези, които се разиграха през октомври миналата година, когато дрон прелетя над терена и развя албанското знаме, а след това се отприщиха серия от неприятни сблъсъци.

Още в началото на срещата, в 6-ата минута дойде един фаул за Сърбия от ляво по атаката. Адем Ляич застана зад топката, стреля, но изпълнението му не затрудни отбраната на Албания.

В 14-ата минута албанците изпълниха корнер, първоначално сърбите изчистиха, последва кратко разбъркване, но след това топката бързо бе изчистена наред от гостите.

В 17-ата минута Джака отправи чудесен изстрел от около 22 метра, но Стойкович се намеси умело и улови. В 22-ата минута Бранислав Иванович бе близко до отбелязване на гол, но ударът му мина над вратата.

Малко след тази ситуация, страстите леко се нажежиха. Ляич вкара, но заради нарушение на Тошич срещу стража на Албания Етрит Бериша попадението бе отменено. Получи се леко спречкване между играчите, но не се стигна до сериозни сблъсъци.

В 51-ата минута Балай направи хубав пробив, но ударът му бе отразен от Стойкович.

В 76-ата минута Чикалеши излезе на добра позиция и стреля, но Стойкович изби, последва добавка на Лорик Цана с глава, но над вратата.

Десет минути преди края Александър Коларов изпълни пряк свободен удар, а изстрелът му мина в страни от десния стълб на вратата на Бериша.

В самия край на мача сърбите поведоха. В 91-ата минута Адем Ляич пусна на ляво, Александър Коларов пое, стреля и направи 1:0, с което донесе успеха на западните ни съседи. Ляич, който асистира за първия гол, все пак записа името си сред голмайсторите, като оформи крайното 2:0, секунди преди края на срещата.

Същевременно в другия мач от същата група Португалия се наложи с минималното 1:0 над Дания събра актив от 18 точки на върха в Група I, като вече спокойно гледа към Европейското.

През първото полувреме Португалия имаше значително превъзходство. Жоао Моутиньо се озова на чудесна позиция в 33-ата минута и стреля от около 25 метра, но топката излезе в аут. В 39-ата минута нов шанс се разкри пред Роналдо и компания, но този път ударът на Луиш Нани не намери целта.

През вторите 45 минути започнаха силно за Дания, като „червеният динамит“ се отчете с няколко добри положения, едно от които дойде в 47-ата минута, когато Никлас Бендтнер получи хубаво подаване, стреля, но ударът му не сполучи.

В последствие португалците поеха инициативата и установиха контрол, а в 66-ата минута след един умело изпълнен фаул Жоао Моутиньо изведе домакините напред 1:0.

Така в класирането на Група I Португалия има 18 точки на върха след 7 мача, а Дания заема второто място с 12 точки с 8 срещи зад гърба си. Албания има точка по-малко и е на 3-о място. Със спечелените три пункта пък Сърбия се изкачи на 4-о място с 4 точки, а последен в групата е Армения с 2 пункта. До края на квалификационния цикъл Португалия гостува на Сърбия, а Армения посреща Албания.