Последният кръг на евроквалификациите започва днес. В него ще паднат въпросителните в три от групите за това, кои отбори ще си осигурят директна квота за Евро 2016 в Париж, както и кои ще са тимовете, завършили на трето място и стигнали до бараж. 

Най-завързана изглежда Група D, в която има да се разпределят две директни квоти. Три отбора са в борба за това - световният шампион Германия, Полша на головата машина Роберт Левандовски, както и винаги коравите ирландци. 

Най-лесна изглежда задачата на Бундестима. Момчетата на Йоги Льов трябва да победят у дома Грузия, като дори и равен ги устройва, за да заемат една от първите две позиции. Но след колебливата игра в квалификациите, настроението със сигурност е за убедителен успех. Този мач можете да гледате по Diema Sport 2 и Gong Play от 21:45 часа. 

В другия важен мач от групата Полша и Ирландия сами ще определят кой да вземе директната квота. Този мач е от 21:45 часа и ще бъде излъчен директно с картина в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play.

Не по-малка е интригата и в Група F. Там вече има един класирал се директно отбор - изненадата Северна Ирландия. Но другият важен мач от тази група също е "телевизионен". От 19:00 часа по Diema Sport 2 и на Gong Play ще бъде излъчен мачът между Унгария и Гърция.

"Маджарите" имат нужда от задължителна победа, за да запазят шансове за директно класиране. Южните ни съседи пък ще търсят първа победа в квалификациите, за да не ги приключат по най-кошмарния начин. 

За да продължат напред, унгарците ще имат нужда от помощ и от Фарьорските острови, които играят с Румъния. Всякакъв резултат, различен от победа, вероятно ще прати северните ни съседи на бараж. 

Последната група, която ще излъчи директен класирал се на Евро 2016, е Група I. Най-интересният мач в нея е между Албания и Армения, като при победа на балканците, те ще се класират за исторически първи път на голям форум. Хиксът в този мач класира директно тима на Дания.