Очертаващият се провал в евроквалификациите и неучастие на шампионата на Стария континент догодина изглежда е повишил напрежението в лагера на холандския национален отбор. Това си пролича на днешната тренировка на "лалетата". 

В средата на заниманието две от звездите на тима - настоящият играч на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай и бившият ас на "червените дяволи" Робин ван Перси - се сдърпаха сериозно и си размениха обиди. 

Все пак страстите се охладили достатъчно бързо, преди да се стигне и до физическа разправа. Но според селекционера Дани Блинд, подобни неща са нормални в един отбор и не смята, че се е случило кой знае какво. 

"Понякога има ситуации на тренировка, при които играчите имат различни мнения. И се стига до размяна на мнения, след което играчите сядат да говорят на спокойствие и всичко се избистря. Това се случи и днес, случаят е приключен", сподели Блинд. 

Холандците играят във вторник последния си мач от евроквалификациите срещу Чехия у дома. Дори и победа над вече класиралия се за Евро 2016 съперник обаче не им гарантира място на баражите, а трябва да се надяват на издънка на Турция срещу лидера в групата Исландия.