Осминафиналната програма за неделя започва с един малко по-специален мач. Домакините от Франция и съперниците им от Ирландия се изправят един срещу друг, но имат стари сметки за уреждане. 

Всичко между тях започва преди почти седем години. Тогава двата тима отново се срещнаха, този път в решителен бараж за място на финалите на Мондиал 2010 в Южна Африка. "Петлите" продължиха напред, но с доста подла постъпка. 

Тогава в продълженията на мача, при резултат 1:0 за островитяните, Тиери Анри игра с ръка да си спре една топка и после я пусна към Вилиам Гала на празна врата. Защитникът вкара, резултатът стана 1:1 и Ирландия отпадна незаслужено от световните финали. 

Дълги месеци имаше полемики около този гол, ирландците искаха преиграване, самият Анри призна, че е играл с ръка, но това по никакъв начин не успокои ядосаните ирландци. От тогава френският национален отбор е едно от най-мразените неща в родината им. И днес е време за разплата. 

Селекционерът Мартин О'Нийл и момчетата му отново излизат в ролята на огромния аутсайдер. "Петлите" са огромният фаворит, разполагат с огромни звезди, с някои от най-скъпите играчи на турнира. Те обаче така и не успяха да убедят, че се намират в най-добрата си форма по време на груповата фаза. 

На френските звезди Ирландия предлага непримиримия си дух, а и не на последно място - желанието за мъст. О'Нийл може и да не разполага със звезди, но показа, че може мотивира отбора си да се бори до последно, както беше в решителния мач с Италия за класиране в елиминациите. 

А и да не забравяме, че за островитяните ще е далеч по-сладко, ако стигнат до отмъщението си пред препълнените с французи трибуни по време на Европейското първенство. Дали ще успеят, ще разберем още днес следобед в ефира на Diema. Този мач ще можете да наблюдавате абсолютно свободно и в ефира на Gong.bg. 


UEFA EURO 2016 е в разгара си, а по време на най-актуалното спортно събитие Нова Броудкастинг Груп  предлага на зрителите качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството.

Общо 27 мача ще бъдат излъчени по Нова и Diema по време на цялото първенство, като зрителите ще могат да гледат всеки от тях паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.