Четвърта урна при жребия за Евро 2016 включва потенциално аутсайдерите на континенталното първенство.

Дали обаче останалите са застраховани от изненади срещу тях? Едва ли.

Ето кои са тимовете, които попадат в тази урна: 
Турция (Южните ни съседи могат да се похвалят с полуфинал на Евро 2008, селекционер на състава е Фатих Терим, а тимът се класира за шампионата във Франция като най-добрият трети отбор в групите, което ги спаси от това да играят на бараж).

Ирландия (Ирландия се класира за трети път на Европейско първенство след 1988 година, когато победа на Шотландия над България ги праща на турнира и 2012. Селекционер на тима е Мартин О`Нийл, а звездата е Роби Кийн. Запомнящият се двубой по пътя за Евро 2016 беше срещу актуалния световен шампион Германия, а островитяните спелечиха с 1:0.

Исландия (За първи път се класира на континенталния форум. Селекционери на тима са Ларс Лагербак и Хеймир Халгримсон. Тимът направи запомнящи се мачове по пътя за Франция като победи Холандия с 1:0 далеч от дома и разби Турция с 3:0 у дома)    

Уелс (Уелс също за първи път се класира за Европейско първенство. Селекционер на тима е Крис Коулмън, а звездата на тима е Гарет Бейл. Тимът успя да победи Белгия с 1:0 у дома по пътя за Евро 2016)

Албания (за първи път на Европейско първенство. Селекционер на отбора е Джани Де Биази, а запомнящият се мач на балканците в квалификациите беше категоричният успех като гост над тима на Армения, който беше спечелен с 3:0)

Северна Ирландия (За първи път попада на континентален форум. Селекционер на тима е Майкъл О`Нийл, а звездата на тима е Кайл Лафърти. Запомнящият се мач от кампанията им беше срещу Гърция у дома, а двубоят беше спечелен с категоричното 3:1.

Може да гледате жребия в ефира на Diema и Gong Play в събота от 19:00 часа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS