Втората урна при жребия на Евро 2016 включва доста силни отбори. Често тази урна е наричана „на подгласниците“, тъй като по презумпция това е групата на следващите по сила участници. Често обаче те не са по-слаби от фаворитите.

При жребия за Европейското догодина във втора урна е един от класическите отбори, многократен победител или претендент за трофеите във всеки голям форум. Това е отборът на Италия, който сега обаче попада веднага след шестте най-силни на хартия отбори и е може би най-силният сред тези 6 отбора във втора урна.

Освен „Скуадра адзура“, тук са още отборите на Русия, Швейцария, Австрия, Хърватия и Украйна.

Ето и кратки визитки на отборите:
Италия (Един от най-добрите европейски отбори е печелил купата само веднъж през 1968 година. Селекционер на тима е Антонио Конте, а сред звездите на тима на Джанлуиджи Буфон, както и нападателят Даниеле де Роси. Съставът на Конте игра заедно с тима на България в този квалификационен цикъл."Адзурите" спечелиха група Н, а "лъвовете" успяха да вземат точка от съперника си с 2:2 в България)

Русия (Русия има във витрината си 1 европейска титла през 1960 година като СССР. Селекционер на отбора е Леонид Слуцки, който замени италианецът Фабио Калепо на поста и изведе отбора до Европейското първенство. Голмайстор на тима в момента е Александър Кержаков с 30 попадения, а със 114 двубоя е Сергей Игнашевич. Руснаците винаги могат да изненадат фаворитите в турнира. Русия завърши на второ място в група G, отсъпвайки първото място на Австрия и изпреварвайки Швеция)

Швейцария (Швейцария участва в груповата фаза на европейските първенства през 1996, 2004 и 2008. Селекционер на отбора е Владимир Петкович. Едни от звездите на "кръстоносците" са Шердан Шакири и Гьокхан Инлер. Швейцарците направиха добра кампания по пътя си за Франция като отстъпиха първото място на Англия, но без проблем спечелиха втората позиция).

Австрия (Най-големият успех до сега в историята на австрийците е участието им в груповата фаза през 2008 година, когато са съдомакини на турнира заедно с Швейцария. Селекционер на състава е Марсел Колер. Марк Янко е голмайстор на отбора с 25 попадения, а Кристиан Фуш има 72 двубоя от сегашните футболисти на австрийския тим. Запомнящият се мач от тази кампания на Австрия е категорината победа на тима над Швеция като гост с 4:1)

Хърватия (Най-големите успехи на Хърватия на европейски форум са два четвъртфинала през 1996 и 2008 година. Селекционер на тима е Анте Чачич, който класира тима за първенството. Дарио Сърна е една от най-големите звезди на "шахматистите" с 21 гола от 127 мача. Хърватите отстъпиха в борбата за Франция само на Италия, а българските национали усетиха силата на съперника като загубихме с 0:1 у дома и 0:3 като гост)

Украйна (Украйна е участник в груповата фаза на Евро 2012, което е най-голямото постижение на страната. Селекционер на тима е Михайло Фоменко, а звездите на тима на Анатолий Тимошчук и Андрий Ярмоленко. Асоциацията на Украйна получава признание от УЕФА през 1992 година. Запомнящият се мач от кампанията по пътя за Франция е успехът над Словения у дома с 2:0 в плейофната фаза)

Може да гледате жребия в ефира на Diema и Gong Play в събота от 19:00 часа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS