Белгия направи грешна стъпка в евроквалификациите, след като завърши 0:0 при домакинството на Уелс от група „В“. Домакините имаха надмощие, но не успяха да стигнат до победата.

Първата сериозна опасност в мача бе в 14-та минута пред вратата на Белгия, когато Гарет Бейл стреля от фаул, но Тибо Куртоа демонстрира добър рефлекс и успя да спаси.

Минута по-късно Еден Азар демонстрира чудесна скорост и техника. Той преодоля двама футболисти на Уелс и след това среля, но Уейн Хенеси спаси.

Най-чистото положение през първото полувреме бе за отбора на Белгия в 23-та минута. Дивок Ориги пусна технично към Насер Шадли, който излезе сам срещу Уейн Хенеси, но вратарят излезе победител в прекия сблъсък между двамата, след като отрази удара на белгийския национал.

Три минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Уелс топката стигна до Николас Ломбертс, който стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Хенеси. След това Ориги се опита да вкара при добавката, но изпрати топката в аут.

Гарет Бейл нахлу в наказателното поле на Белгия в 55-та минута и стреля по диагонала, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа. Шест минути по-късно Бейл стреля от фаул, но Куртоа спаси без никакви проблеми.

Еден Азар получи топката в наказателното поле на Уелс в 79-та минута и стреля веднага от въздуха, но изпрати кълбото високо над напречната греда в аут.
Хал Р обсън-Кану пробва да изненада Куртоа с далечен удар, но той внимаваше и спаси.

Джордж Уилямс удари с глава много грубо в лицето Драйс Мертенс в 85-та минута. Белгийският национал, който се появи в игра в 73-та минута на мястото на Дивок Ориги бе принуден да напусне терена в 89-та минута от Аднан Янузай.

Във втората минута на добавеното време на срещата Янузай направи добър пробив и центрира остро успоредно на гол линията в наказателното поле на Уелс, но Ашли Уилямс успя да се намеси и да изчисти топката.

В шестата минута на добавеното време на мача, след центриране от корнер в наказателното поле на Уелс, Кристиан Бентеке стреля с глава, но Уейн Хенеси отново демонстрира чудесна форма и спаси.

В другия мач от групата Кипър разби с 5:0 Андора. Ефрем се отличи с хеттрик за домакините. Той се разписа в 31-та, 42-та и 60-та минута. По едно попадение добавиха Меркис в 9-та и Кристофи от дузпа в 87-та минута. 

Класиране в група „В“:

1. Уелс 2 2 0 4:2 8 т.
2. Израел 2 0 0 6:2 6 т.
3. Кипър 2 0 2 9:5 6 т.
4. Белгия 1 2 0 7:1 5 т.
5. Босна и Херцеговина 0 2 1 2:3 2 т.
6. Андора 0 0 3 2:12 0 т.