Карим Бензема няма да играе за Франция на Европейското първенство през лятото.

Това обяви официално Френската футболна федерация, а самият Бензема също потвърди новината на своя профил в Twitter.

"За мое съжаление, и за съжаление на всички, които ме подкрепят. Не попаднах в състава на националния отбор за Европейското първенство във Франция," написа Бензема.

След скандала с Матийо Валбуена, присъствието на Карим Бензема в състава за Евро 2016 се превърна в истински въпрос с общонационално значение. 

След дълги размисли, Дидие Дешан и федерацията решиха да се справят без Бензема на домашния шампионат.

Валбуена дал зелена светлина за участие на Бензема в националния

В съобщението на Френската Футболна Федерация се казва, "че е получен достъп до делото срещу Бензема. Според доказателствата, не става ясно точно до каква степен футболистът на Реал Мадрид е замесен, затова трябва да бъде продължено разследването.

Ограничителната заповед срещу Бензема да влиза във връзка по какъвто и да е начин с Валбуена, бе вдигната, което направи възможно включването и на двамата в националния отбор.

Болшинството французи не желаят Бензема на Евро 2016

След анализ, Ноел Ле Грае и Дидие Дешан дискутираха въпроса, и заявиха, че качествата на Бензема като футболист са важен, но не решаващ критерий за място в националния отбор. Значението на колектива, атмосферата в отбора, и примера на футболистите са изиграли роля в решението.

В резултат на това, Грае и Дешан решиха, че Карим Бензема няма да играе на Евро 2016."

Цифрите говорят: Франция е по-добре без Бензема

Всичко за Европейското първенство очаквайте в Gong.bg!