Италия детронира европейския шампион Испания. „Скуадра адзура“ спечели с 2:0 осминафиналния мач, който се игра на „Стад дьо Франс“ в Париж. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, а победното попадение в срещата отбеляза Джорджо Киелини в 33-та минута. На четвъртфиналите Италия ще се изправи срещу Германия.  

ОПРЕДЕЛЕТЕ ИГРАЧА НА МАЧА ТУК!

Италия започна много силно мача и отлично пресираше своя съперник, докато испанците допуснаха много брак в действията си и трудно изнасяха топката.

В 8-та минута Алесандро Флоренци центрира от фаул в наказателното поле на Испания, където Грациано Пеле стреля с глава, но Де Хеа направи невероятно спасяване и изби топката в корнер.Три минути по-късно Флоренци центрира в наказателното поле на Испания, където Пеле свали с глава към Джакерини, който стреля, но Де Хеа отново изби, а след това топката срещна левия стълб на вратата му. Джунейт Чакър маркира преди това нарушение на Пеле в атака.

Италия продължи да доминира, а в 24-та минута Матиа де Шилио центрира в наказателното поле на Испания, където Марко Пароло стреля с глава, но не успя да затисне топката и я изпрати в аут.

Андрес Иниеста отправи далечен удар в 28-та минута, но Джанлуиджи Буфон спаси.

Серхио Рамос извърши безмислен фаул в 32-та минута срещу Пеле на границата на наказателното поле на Испания. Италия поведе в 33-та минута. Едер стреля от фаул, Де Хеа не се намеси по най-добрия начин и Джакерини чукна към Киелини, който вкара в опразнената врата.

Емануеле Джакерини отправи много хубав удар в 45-та минута, но Давид де Хеа демонстрира чудесен рефлекс и изби топката в корнер. 

Фабрегас центрира в 50-та минута в наказателното поле на Италия, където Алваро Мората стреля с глава, но Джанлуиджи Буфон спаси.

Едер изскочи сам срещу Давид де Хеа в 55-та минута, но вратарят на Испания спаси удара му.

Защитата на Испания допусна много груба грешка в 62-та минута, но италианците не успяха да се възползват от нея и Жорди Алба в последния момент успя да изчисти.

Испания направи невероятен пропуск в 70-та минута. Фабрегас подаде към Иниеста, който с едно докосване продължи към Адурис, а той стреля встрани от десния стълб на вратата на Де Хеа.

Две минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Италия, Серхио Рамос стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Испания бе много близо до изравнителния гол в 75-та минута, когато се наложи Буфон на два пъти да отразява удари на Иниеста и Пике. Васкес подаде към Иниеста, който стреля от границата на наказателното поле, но Буфон боксира в корнер. Минута по-късно Жерар Пике отправи много хубав удар, но Буфон спаси. 

Италия направи нов невероятен пропуск в 85-та минута, когато Лоренцо Инсиние финтира Серхио Рамос, след което отправи далечен удар, но Де Хеа спаси.

Последният шанс за Испания бе в 90-та минута, когато след груба грешка в защитата на Италия топката попадна в Жерар Пике, който отблизо стреля, но Джанлуиджи Буфон успя да спаси.

Италия вкара втори гол в първата минута на добавеното време на срещата. Матео Дармиан пусна пас към Пеле, който отблизо разстреля Де Хеа.

Така Италия ще се изправи срещу Германия на четвъртфиналите на Европейското първенство.