Отборът на Албания продължи с позитивния си старт в своята квалификационна група I по пътя към Евро 2016, като за малко не се поздрави с победа срещу Дания. Двубоят на „Елбасан Арена” приключи 1:1 благодарение на резервата Ласе Вибе, който се разписа в заключителните 10 минути.

Като цяло „червения динамит” беше по-активният тим в мача, но домакините все още носеха на емоциите от знаметитата си победа над Португалия в първия кръг от групите.

Затова не беше чудно, че тъкмо те успяха да открият в 38-ата минута. Ермир Леняни пое топката пред наказателното поле и шутира с левия крак, а топката рикошира в бранител, за да спре в долния десен ъгъл зад Каспер Шмайхел.

Датчаните се активизираха след почивката и натиснаха сериозно. В 55-ата минута Никлас Бентнер беше близо до изранвяването, ала подаването на Вибе не стигна до него, тъй като Лорик Цана изби топката в лявата греда.

Албания имаше своите възможности на контраатака, ала в 59-ата и 73-ата съответно Беким Балай и Ермир Леняни изтърваха чудесни положения.

Така се стигна до 81-ата минута, когато разбъркване пред вратата на Етрит Бериша доведе до изравняването. Бентнер първи шутира, вратарят на домакините спаси, а впоследствие топката се върна у нападателя на Волфсбург. Тя му беше отнета в наказателното поле, ала Вибе реагира най-бързо и я бутна в мрежата.

Така Дания запази лидерската си позиция в групата с 4 точки, колкото имат и албанците, но с по-лоша голова разлика.