Около пет часа след началото на мащабната полицейска антитерористична операция в Париж, петима от заподозрените за кървавите атаки от петък са били арестувани. Други двама, един от които - жена, са се самовзривили. Това съобщи прокурорът на френската столица. 
 
Сред задържаните обаче не е считаният за мозък на нападенията във френската столица 28-годишен белгиец от марокански произход Абделхамид Абаауд, известен още като Абу Омар или Белгиеца.
 
При акцията има и ранени униформени. Те са леко пострадали, съобщават френски медии.
 
Обект на щурма на силите за сигурност били два апартамента в северното предградие „Сен Дени”.

Част от жителите на района са били евакуирани.  

Освен полицаи, в акцията се включиха и служители на армията. В района е разположена и военна техника.
 
Според непотвърдена информация при престрелка между полицията и престъпниците в началото на операцията е бил ранен и живеещ наблизо мъж, който стоял на балкона на жилището си.
 
Полицейската операция продължава, защото към 10.15 ч. българско време в един от апартаментите има барикадирал се терорист.
 
По последна информация обект на полицейската атака станал екип от терористи, който трябвало да порази още една цел в Париж във фаталния петък 13-ти, но нещо е осуетило плановете им.

Общият брой на загиналите в атентатите в петък са 129 души, други около 350 са  ранени, от тях 99 са в критично състояние.

Припомняме, че трима терористи се самовзривиха пред стадион „Стад дьо Франс“ по време на контролата между Франция и Германия (2:0). Единият от терористите се е опитал да влезе на стадиона в 15-та минута, но е бил спрян от охранителите и веднага се е самовзривил.