Димитър Тренев е част от екипа на Нова, който отразява и коментира на място UEFA EURO 2016.

Той е на 34 г., но вече има 17 години стаж в спортната журналистика.

Влиза в професията още като ученик, последна година. Завършва Треньорски профил в Националната спортна академия (НСА) и семестриално „Туризъм“ в УНСС.

Първото спортно събитие, което отразява е двубоя между Кроация Загреб и Манчестър Юнайтед  през  1999 г. по време на 8-то издание на Шампионска лига. Освен като журналист има опит и като ПР експерт на БФС, където е работил повече от 2 години.

Фен е на националния отбор на Аржентина. Няма конкретен фаворит за финала на UEFA EURO 2016.

Тренирал е активно ръгби в отбора на НСА (деца и юноши мл.възраст). В свободното си време предпочита спорта, киното и природата.

-        Кои са най-големите изненади до момента на EURO 2016?
За мен това е завоюването на първо място от Унгария в група с Португалия, комбинирано с елиминирането на Австрия , която мина квалификациите без нито една загуба.

-        Кои са най-големите разочарования?
Безобразното представяне на Русия и Украйна, както и безславното оттегляне от националния отбор на Швеция на Златан Ибрахимович.

-        Има ли гафове в ефир и смешни истории зад кадър?
Не сме дошли във Франция, за да следим за това. Има много пътувания, всеки е концентриран да си свърши работата и да оправдае доверието на колеги и зрители.

-        Залагат ли помежду си за изхода на мачовете?
Не залагам по никакъв повод и не давам прогнози.

-        Какви са разликите от сегашния шампионат спрямо предишните?
Намирам съществени пропуски организационно и логистично, като базата ми за сравнение е UEFA EURO 2008, на което също бях.