Реал Мадрид има немалко национали, които ще играят на Евро 2016. Кристиано Роналдо и Пепе (които ще играят за Португалия), Гарет Бейл (Уелс), Серхио Рамос и Лукас Васкес (Испания), Лука Модрич и Матео Ковачич (Хърватия), Тони Кроос (Германия) ще се изявяват по терените във Франция.

Всеки от тях има своята цел, която да следва, но за част от изброените имена форумът ще има особено значение.

Кристиано Роналдо и Пепе ще се опитат да излекуват раните от Мондиала в Бразилия, където селекцията на Португалия отпадна още в груповата фаза. Също така Роналдо ще се опита да поправи статистиката. Той никога не е бележил повече от три гола на голямо първенство с националната селекция. Стигна тавана си през 2012-а, когато въпросните три попадения му бяха достатъчни, за да се превърне в топ-реализатор на шампионата. Наградата обаче бе поделена с още петима играчи. При все високите амбиции на португалеца, едва ли това го задоволява. След силния сезон в Кралския клуб Роналдо ще се раздаде максимално, за да остави зад гърба си забележителни резултати и с националния тим.

Гарет Бейл държи в ръцете си историята. Уелс се класира за голям форум за първи път от Световното през 1958-а година. Това е уникален шанс за острието на селекцията да се представи в пълния си блясък.

Лукас Васкес и Серхио Рамос са двамата представители на Реал в националния на Испания. „Ла Роха“ е двукратен европейски шампион, а сега амбициите пред селекцията на Висенте дел Боске са аналогични. Рамос със сигурност ще бъде един от стожерите в състава на Дел Боске, докато надеждите, които се възлагат на Лукас Васкес са големи. В Реал той често подаваше голови пасове, което е предпоставка за сериозни очаквания към него, ако Дел Боске реши да му гласува доверие.

Лука Модрич и Лукас Васкес са две от големите имена в редиците на Хърватия. Модрич преследва своята цел – да се превърне в един от най-забележителните и успешни играчи на Хърватия. Същевременно 22-годишният Ковачич се изправя на втория си голям форум с националния. Той таи надежди да получи повече шансове, сравнено с Кралския клуб и така да може да разгърне пълния си потенциал.

Тони Кроос отива във Франция с шампиона Германия. Бундестимът е големият фаворит за детрониране на Испания. Кроос се представи на ниво по време на приятелските срещи на Германия, като отбеляза и попадения. Дали ще затвърди добрата тенденция в представянето си, предстои да разберем.