Селекционерът на Германия Йоаким Льов направи интересно сревнение след победата на своя тим с 2:1 срещу Грузия: "Като че ли пеем една и съща песен. Просто сме твърде небрежни и мислим, че имаме запазено място на големите турнири. Това води до изнервяне в отбора и слаба игра. Междувременно, нашите съперници са винаги внимателни и знаят, че могат да стигнат до положителен резултат с една контраатака за целия мач. В момента сме като боксьор - раздаваме удари, но не поваляме противника."

"Спечелихме групата и можем да бъдем радостни от този факт, но аз не съм доволен от последните два мача. Трябва да работим усилено, за да възвърнем формата на този състав от Световното първенство в Бразилия миналата година. Има обаче доста време до Европейското първенство и ние знаем, че една дълга подготовка може да повлияе много добре на развитието на отбора ни. Чисто тактически, има неща за оправяне."

"Стилът ни на игра остава непроменен, но просто не се справяме добре в някои детайли. Върху тях трябва да работим. Със сигурност не е в наш стил да сипем дълги топки в наказателното поле. По-добре е да се придвижваме към него с комбинации. Но на Европейското първенство отново ще срещнем отбори, които ще ни предизвикват да играем именно така", сподели Йоаким Льов.

Нападателят Макс Крузе добави от своя страна: "Мачът не беше особено приятен за гледане. Особено след изравнителния гол. Грузия имаше една или две отлични възможности за гол и победа, а ние знаем, че не играхме според нашите възможности. Но пък спечелихме групата и се надявам да бъдем добре познатата сила на европейското първенство".
Халфът Тони Кроос пък изрази следното мнение: "Трябваше да правим редица промени в състава в развитие на квалификациите и както видяхте, не всичко премина гладко. Но все пак направихме няколко много добри двубои".

Вратарят Мануел Нойер не бе доволен от многото положения, които защитата пред него допусна: "Днес трябваше да внимавам много. Грузинците имаха толкова много положения пред вратата ни, че все едно играехме срещу Италия или Испания"./БТА