Топреализаторът за Суонси Сити от началото на сезона Бафетимби Гомис не крие намерението си да се върне във френския национален отбор. Бившият играч на Сент Етиен си мечтае да попадне сред избраниците на селекционера Дидие Дешан за домакинското Евро 2016.

30-годишният голаджия заплаши да напусне „лебедите“ перз миналия сезон, тъй като не попадеше често в плановете на мениджъра Гари Монк. След раздялата на уелсците с Вилфред Бони през януари обаче Гомис получи повече игрово време и започна да се отплаща за доверието.

От старта на кампанията досега той реализира 4 гола в 5-те шампионатни срещи, включиелно и победно попадение срещу Манчестър Юнайтед. Това предизвика дискусия във Франция дали нападателят заслужава място в състава за Европейското първенство през следващата година.

Самият Гомис е по-скоро песимистично настроен. „Не вярвам, че ще успея, макар че отново излязох на преден план. Когато си на 30 години, виждаш нещата по различен начин. Моят приоритет е да играя за моя клуб. Това обаче не означава, че съм загубил вяра. Знам какво да сторя, за да се върна в отбора“, сподели играчът.

Именно липсата на игрови минути лишиха Гомис от участие на Мондиал 2014. Сега той е готов да затрудни максимално Дидие Дешан, когато дойде времето за избор на 23-имата футболисти за финалния турнир. „Във футбола няма място за слабите. Винаги съм вярвал в себе си и все още го правя. Световното първенство през миналата година попада при големите ми разочарования, особено след като напуснах националния отбор след скандар с бившия ми клуб. Важно е да имаш принципи. Аз не исках да ги изоставя, дори и това до означаваше, че се отказвам от Франция“, добави Гомис.