Франция победи Германия в последната си контрола на родна земя за тази година. Резултатът от мача на "Стад дьо Франс" в предградието Сен Дени на столицата Париж е 2:0, но едва ли някой се интересува от него. 

По време на първото полувреме на този мач две гранати бяха взривени в ресторант на територията в близост до огромното съоръжение, като се предполага, че жертвите само там са двуцифрен брой. После са се чули и стрелби от автоматично оръжие в близост до стадиона. 

Въпреки терористичните актове, двата отбора продължиха двубоя. Предполага се, че това е по нареждане на полицията, за да не излязат десетки хиляди души във все още необезопасената зона и да се позволи на терористите да напуснат незабелязани в тълпата и хаоса. 

Иначе Оливие Жиру откри резултата в продължението на първата част, не повече от 20 минути след експлозиите. В края на мача, в 86-та минута, Андре-Пиер Жиняк оформи резултата на 2:0. 

Терористичен акт се е случил и в определена близост до редакцията на списанието "Шарли Ебдо", което беше атакувано на 7 януари от фанатизирани ислямисти. Има и хванати заложници в концертна зала.