Селекционерът на Франция Дидие Дешан отказа да коментира надълго решението контролата срещу Англия да се играе въпреки атентатите в Париж миналия петък. 

На пресконференцията си на "Уембли" Дешан заяви: "Няма защо да обсъждаме решението, то бе взето в събота сутрин, и това е. Ние сме тук да представляваме страната си, цветовете на нашата гордост: синьо, бяло и червено."

"Разбрахме какво се случва чак след края на мача. Чухме експлозиите по време на мача. Говорих с Йоаким Льов, останахме с германците. Беше важно да сме заедно. Върнахме се късно в базата, опитахме да хапнем, но не успяхме да спим много," разказа за нощта на петък срещу събота специалистът.

"Трудно е да намериш думи в такова варварство. Мислите ни са със семействата, които страдат. Контролата утре няма спортни измерения. Тя ще бъде много повече. Ще покажем колко сме горди да сме французи. Благодаря на хората в Англия, този мач ще е много специален," продължи той.

"Евро 2016 ще се проведе във Франция. Ще бъдат взети всички мерки да има най-добрите условия за него." 

"За първи път спортно съоръжение попада под атака. Спортът е символ. За нас е чест и отговорност да носим фланелките на Франция. Както Ласана (Диара) каза - спортът няма цвят или религия. Така трябва да останат нещата. Но Франция завинаги ще е белязана от случилото се. Имахме два дни да преглътнем тази болка, но няма как да я забравим," завърши Дешан.