До началото на Европейското първенство остават броени часове, а вече са ясни 552-ата футболисти, които ще вземат участие на турнира. Треньорите заявиха съставите си. На голямата футболна сцена няма място за всички играчи и това поражда напрежение, коментари и нападки. Голямата дискусия във Франция, в която се намесиха най-висшите политици в страната е оставянето извън тима на Карим Бензема. Той обвини селекционера Дидие Дешан, че се е поддал на расистка група, но нападателят на Реал Мадрид получи отговор от премиера Манюел Валс, а лидерката на „Национален фронт“ Марин льо Пен не пропусна отдалата й се възможност да отправи нападки на расова основа.

Карим Бензема е само един от играчите, които ще липсва на терените на Европейското първенство. Със сигурност темата с нападателя на Реал Мадрид няма да заглъхне във френското общество и ще бъде дискутирана дълго време.

При едни играчи причината да ги няма на Евро 2016 са контузии, при други конфликти със селекционера, при трети много силна конкуренция, а при четвърти това, че техният отбор не успя да се класира. на форума.

Кои играчи намират място в състава на липсващите от Евро 2016?

Конкуренцията за вратарското място е много сериозна. Джак Бътланд се контузи в контролата на Англия срещу Германия и не успя да се възстанови навреме за Евро 2016. Кевин Трап бе твърд титуляр през сезона в Пари Сен Жермен и спечели всичко възможно във Франция, но не успя да убеди Йоаким Льов, че заслужава място в Бундестима. Холандия не успя да се класира за Евро 2016, а това логично остави Яспер Силесен извън фокуса на френските футболни терени.

След всичко изброено, Джак Бътланд и малшансът, който го преследва го поставя под рамката на вратата и сред най-големите отсъстващи от Европейското първенство във Франция.

В защитата конкуренцията не е по-малка. Четворката е оформена от играчи, които са контузени и не успяха да се възстановят. В идеалния състав на големите отсъстващи от Евро 2016 намират място Даниел Карвахал, Венсан Компани, Рафаел Варан и Фабио Коентрао. Не по-благосклонна е съдбата на Жереми Матийо. Той претърпя операция на коляното през март, именно с цел да бъде готов за Европейското първенство, но на финала за Купата на Краля на Испания получи мускулна травма и е аут от Евро 2016.

Халфовата линия е съставена от Илкай Гюндоган, Марко Ройс, Марко Верати и Клаудио Маркизио. От четиримата, Ройс определено е преследван от изключителен малшанс, защото отново заради контузия, той не взе участие и на Световното първенство в Бразилия. На резервната скамейка в идеалния състав на големите отсъстващи от Европейското първенство остават Рикардо Монтоливо, Иско, Андреа Пирло, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Денис Черишев, Хуан Мата, Саул Нигес, Хави Мартинес, Санти Касорла и Дани Дринкуотър.

Атаката е сформирана от Карим Бензема и Кевин Гамейро. Трети французин в топ форма - Александър Лаказет, остана извън плановете на Дидие Дешан. В испанския лагер също има големи отсъстващи като Фернандо Торес и Диего Коста. Не е изненада, че в състава на „скуадра адзура“ не намери място Марио Балотели.

На Европейското първенство във Франция няма място за всички и много топ играчи ще гледат турнира посредством телевизора. Сега всички си задават един основен въпрос: дали треньорът „Х“ не сбърка като не повика играча „Y“?

Европейското първенство е допълнителен стимул за футболистите, които ще се стремят да достигнат до върха и да спечелят ценното отличие.